ENEMMÄN KUIN HUUTOKAUPPA.
Ostaminen Huutokaupasta Helander

Tee huutokaupasta löytöjä

Helander 15s Ostajille_TVC_preview

 

MONTA SYYTÄ OSTAA HELANDERILTA!

1. Helanderilta ostaminen on turvallista
Esineet ovat ammattilaisten arvioimia. Esimerkiksi korujen aitous ja vanhoissa rahoissa käytetyt materiaalit tarkastetaan korkealaatuista tekniikkaa käyttäen. Meillä on myös hyvät asiantuntijaverkostot, mikäli jokin meille tuotu esine on oman osaamisalueemme ulkopuolella.

2. Helanderilta tekee aidosti löytöjä
Hintataso on uuteen tavaraan nähden edullinen, haluatpa kauniita klassikoita tai uskomattomia uniikkiesineitä. Huutokaupasta saa myös sellaista esineistöä, jonka hankkiminen uutena ei ole edes mahdollista: vintage-astiastot ja -laukut, antiikkihuonekalut, keräilyesineistö ja historiallinen esineistö ovat tarjontaamme parhaimmillaan.

3. Helanderilta ostaminen on ekologista
Monet iäkkäät huonekalut, astiastot ja muut käyttöesineet ovat laadukasta tuotantoa, jonka elinkaari on vuosikymmenien tai -satojen pituinen. Moni hieno esine myös säilyttää tai nostaa jälleenmyyntiarvoaan ajan kuluessa.

4. Opastamme ja neuvomme
Osaan esineistöä liittyy erilaisia lakisääteisiä velvoitteita. Esimerkiksi kuvataiteilijoilla on oikeus teostensa jälleenmyyntikorvaukseen, useimmat ampuma-aseet ja niiden osat ovat puolestaan luvanvaraisia, muinaisjäännösten myynti on kokonaan kiellettyä ja kulttuuriesineiden maastavienti vaatii luvan. Huolehdimme ostaja-asiakkaamme puolesta taiteen jälleenmyyntikorvauksen tilityksistä ja lupa-asioissa taas ohjaamme oikean viranomaisen puheille.

Jokaisen huudetun kohteen vasarahintaan lisätään huutokaupan provisio, joka on 22,5 % vasarahinnasta sekä 8 € vasaramaksu / kohde. Provisioon sisältyy arvonlisävero 24 %.

NÄIN OSTAMINEN TAPAHTUU

1. Aloita huutokauppaluettelosta
Huutokauppaluettelosta näet, mitä tulevassa huutokaupassa myydään ja voit tutustua esineistöön hyvissä ajoin. Luettelo toimii myös tarjoustentekovälineenä. Huutokauppaluettelo myös vahtii kohdetta, josta olet jättänyt tarjouksen ja ilmoittaa sinulle, mikäli toinen ostaja ylittää tarjouksesi.

2. Tee tarjous
Kun olet rekisteröitynyt palveluumme, voit jättää tarjouksia huutokauppaluettelon kautta. Rekisteröityneenä käytössäsi ovat Omat sivut, joille tallentuvat mm. ennakkotarjouksesi, myyntisi ja ostosi. Sivujen kautta voit myös päivittää omat yhteystietosi, vaihtaa salasanasi sekä tarkastella ostojasi ja tilityskirjeitäsi. Ostajana voit siis seurata tekemiäsi tarjouksia ja toteutuneita kauppoja.

Tietoa Omat sivut -palvelusta ⤻

Voit jättää tarjouksesi heti huutokauppaluettelon ilmestyttyä. Tarjouksia voi tehdä kaikkiin huutokauppoihimme neljällä tavalla:

  • luettelon kautta
  • huutokaupan aikana salissa huutonumeron avulla
  • jättämällä ennakkoon puhelintarjouksen
  • luettelon kautta huutokaupan aikana (LIVE)

3. Tule näyttöön
Näytöt järjestetään Helanderin toimitiloissa Helsingin Viikissä. Näytöissä ovat esillä ne kohteet, jotka ovat huudettavana aina parhaillaan käynnissä olevassa huutokaupassa. Näyttöjen aikataulut riippuvat itse huutokaupan aikataulusta, esimerkiksi keskiviikkoisin pidettävien vakiohuutokauppojen näytöt järjestetään huutokauppaa edeltävänä päivänä tiistaina klo 12.00–19.00 sekä lyhyesti vielä itse huutokauppapäivänä klo 12.00–13.00. Näytöt ovat maksuttomia ja niihin ovat tervetulleita kaikki esineistöstä kiinnostuneet. Esineitä voi näytön aikana tutkia itse ja niitä saa vapaasti myös valokuvata ostopäätöstä miettiessään.

4. Tule huutokauppaan
Perinteisiin salihuutokauppoihimme voi osallistua verkon lisäksi myös paikan päällä Helanderin kamarilla Helsingin Viikissä. Meklarina toimii alan konkari Mika Sirén.

5. Ostosten lunastus ja nouto

  • Lunasta ja nouda ostoksesi 7 vuorokauden kuluessa huutokaupan päättymisestä. Salihuutokaupasta ostettuja kohteita voi lunastaa ja noutaa heti kohteiden sulkeuduttua huutokaupan ollessa vielä käynnissä
  • Saat huutokaupassa voittamistasi kohteista sähköpostitse ilmoituksen ja laskun noin tunnin kuluessa huutokaupan päättymisen jälkeen.
  • Maksun voi suorittaa kassallamme päärakennuksen yläkerrassa esineistön noudon yhteydessä. Huomioithan, ettemme ota vastaan käteistä.
  • Maksuvälineinä käyvät pankki- ja luottokortit (VISA, Mastercard, American Express). Vaihtoehtoisesti voit maksaa ostoksesi laskulla, jonka saat sähköpostitse huutokaupan päätyttyä ja esittää noudon yhteydessä kuitin maksusta.
  • Kun tulet noutamaan ostoksiasi, käy aluksi kassallamme – myös silloin, kun olet jo maksanut ostoksesi ennakkoon verkkopankin kautta – jolloin saat noutoa varten tarvitsemasi luovutuskuitin.

Jos et ehdi noutaa huutokauppalöytöjäsi seitsemän vuorokauden noutoajan puitteissa tai asut kaukana pääkaupunkiseudulta, pakkaamme pienet ja keskisuuret ostoksesi edullisesti ja postitamme ne sinulle. Voit myös valtuuttaa haluamasi henkilön tai esimerkiksi kuljetusliikkeen noutamaan maksetut esineet puolestasi.

Jokaisen huudetun kohteen vasarahintaan lisätään huutokaupan provisio, joka on 22,5 % vasarahinnasta + 8 € /. Provisioon sisältyy arvonlisävero 24 %. Mikäli huudettuja esineitä ei ole maksettu ja noudettu 7 vuorokauden määräajassa, Helander asettaa ne uudelleen myyntiin.

Huomioithan, että Helanderilla myytävät pienesineet kootaan näyttöä varten kestolaatikoihin, joita ostajat eivät saa mukaansa. Varaathan esineistöä noutaessasi mukaasi omavalintaista kuljetus- ja pakkausmateriaalia.

ℹ️ Kohteiden kunto

Huomioithan, että Huutokauppa Helanderilla myytävä esineistö on käytettyä ja usein jo kauniisti ikääntynyttä. Tavanomaisen käyttökuluman jälkiä kuten mahdollisia naarmuja, säröjä tai muita vikoja ja puutteita välttämättä ole mainittu luettelotekstissä.

Teknisiä laitteita ei ole tarkastettu mahdollisten puutteiden varalta eikä laitteiden toimivuudesta anneta takeita. Teknisiä laitteita ovat mm. kellot, valaisimet, polkupyörät, kodinkoneet, työkalut ja muut tekniset ja sähkölaitteet.

Myynnissä oleviin kohteisiin on mahdollista tutustua ennakkoon huutokaupan näytössä.