Helanderin huutokaupat uudistuvat

Ole hyvä ja lue tämä tiedote huolellisesti.

Luetteloihimme pääset tästä:

Helanderin luettelot

 

Huutokauppojen ja näyttöjen päivät

Helanderilla pidetään huutokauppoja keskimäärin 2–3 keskiviikkona ja yhtenä lauantaina kuukaudessa. Kaikki huutokauppatilaisuudet järjestetään nykyään päärakennuksen huutokauppasalissa (Hernepellonkuja 8–10). Osa näytöistä järjestetään edelleen päärakennuksen vieressä, entisen Iltahuutokaupan tiloissa (Hernepellonkuja 12).

Keskiviikkoisin pidettävät huutokaupat alkavat klo 17.00. Niiden näytöt ovat avoinna nyt myös edeltävänä tiistaina klo 12.00–19.00 ja huutokauppapäivänä klo 12.00–17.00. Keskiviikkoisin järjestettävissä huutokaupoissa myydään esim. monenlaista sisustus- ja käyttöesineistöä, taidetta, huonekaluja, valaisimia ja mattoja.

Lauantaisin pidettävät huutokaupat alkavat klo 11.00. Niiden näytöt ovat avoinna edeltävänä perjantaina klo 12.00–19.00 ja huutokauppapäivänä klo 10.00–11.00. Lauantaisin järjestettävissä huutokaupoissa on tarjolla mm. koruja, design-huonekaluja ja -valaisimia, taidelasia ja -keramiikkaa.

 

Uusi huutokauppasovellus

Helander on ottanut käyttöön uuden huutokauppasovelluksen. Tarjouksia voi jättää ennakkoon luettelon kautta kuten aiemminkin, mutta tätä ennen sinun on kirjauduttava huutokauppamme Omat sivut -palveluun. Aiemmat salasanat on uuteen järjestelmään siirtyessä nollattu, joten uuden salasanan saat ensimmäisellä kirjautumiskerrallasi.

 

Omat sivut ovat tärkein työkalusi

Kirjautuminen huutokauppaluetteloon tapahtuu Omat sivut -palvelun kautta.

Siirry Omille sivuille tästä

Omille sivuillesi tallentuvat mm. ennakkotarjouksesi, myyntisi ja ostosi. Sivujen kautta voit myös päivittää omat yhteystietosi, vaihtaa salasanasi sekä tarkastella laskujasi ja tilityskirjeitäsi. Ostajana voit siis seurata tekemiäsi tarjouksia ja toteutuneita kauppoja, myyjänä taas myyntiprosessin etenemistä.

 

Näin kirjaudut

  1. Klikkaa yläpalkista ’Omat sivut’ ja valitse ’Tiedot’, jolloin kirjautumisruutu avautuu.
  2. Klikkaa kirjautumisruudun alla olevaa ’Unohditko salasanan’ -painiketta. Täytä sähköpostiosoitteesi, aseta rasti ruutuun ’En ole robotti’ ja lähetä lomake. Tämän jälkeen järjestelmä lähettää sähköpostiisi linkin, josta pääset valitsemaan itsellesi mieleisesi salasanan.
  3. Asetettuasi salasanan kirjaudu palveluun sisään ja tarkista yhteystietosi.
  4. Huom! Tarkistathan erityisesti sähköpostiosoitteesi, jotta saamme sinuun yhteyden asiakkuuteesi liittyen. On hyvä lisätä osoitteemme info@huutokauppahelander.com oman sähköpostiohjelmasi luotettujen lähettäjien listalle, jolloin viestimme tulevat perille. Tarkista säännöllisesti myös roskapostikansiosi, sillä ajoittain runsaasta tarjousliikenteestä johtuen jotkin palvelimet saattavat tulkita viestimme roskapostiksi.

Omat sivut -palvelun ’Asiakashistoria’-välilehdellä voit tarkastella tarjouksiasi huutokauppakohtaisesti. ’Maksut’-välilehdellä näkyvät huutokaupan maksusi. Jos olet myyjä, näet täältä tilityskirjeesi. Asiakastiedoissasi näkyvä asiakasnumero on hyvä ilmoittaa aina asioidessasi Huutokauppa Helanderilla.

 

Tarjoaminen

Sinun täytyy olla rekisteröinyt ja kirjautunut sisään voidaksesi jättää ennakkotarjouksia luetteloidemme kautta. Jos sinulla ei vielä ole tiliä, voit helposti luoda sen sivuston Omat sivut -palvelussa.

 

Ennakkotarjoukset

Huom! Ennakkotarjouskäytäntömme on muuttunut. Aiemmin ensimmäisen tarjoajan tekemät alle 150 euron tarjoukset tulivat näkyviin täysimääräisenä ja tätä suuremmat tarjoukset puolittuivat. Tämä sääntö on poistunut ja nyt ensimmäinen tarjous näkyy aina huutokaupan vähimmäistarjouksena, jonka jälkeen korotukset määräytyvät ennalta määrättyjen korotusvälien mukaisesti.

Esimerkki 1: ensimmäinen tarjous kohteesta huutokaupassa, jossa tarjouksen alaraja on 35 €
Asiakas jättää kohteesta 200 €:n suuruisen tarjouksen. Luettelossa tarjous näkyy 35 €:n suuruisena. 

Esimerkki 2: useampia tarjouksia kohteesta huutokaupassa, jossa tarjouksen alaraja on 35 €
Korkein tarjous kohteesta on 120 €. Silloin toisen asiakkaan jättämä 200 €:n suuruinen tarjous näkyy luettelossa 130 €:n suuruisena.

Jättämäsi ennakkotarjous on korkein hinta, jonka olet valmis kohteesta tarjoamaan, mutta saatat voittaa kohteen myös huomattavasti tätä alemmalla hinnalla.

Luettelon kautta jätettyjen ennakkotarjousten korotusväli määräytyy seuraavasti:

Taso

Korotus

35 - 100

5 EUR

100 - 200

10 EUR

200 - 300

20 EUR

300 - 400

30 EUR

400 - 500

40 EUR

500 - 1000

50 EUR

1000 - 2000

100 EUR

2000 - 3000

200 EUR

3000 - 4000

300 EUR

4000 - 5000

400 EUR

5000 - 10000

500 EUR

10000 - 20000

1 000 EUR

20000 -

2 000 EUR

 

Ennakkotarjousten jättö verkkoluettelon kautta sulkeutuu, kun huutokaupan ensimmäinen kohde on myyty. Paikan päällä ennakkotarjouksia voi jättää lomakkeella koko huutokaupan ajan.

 

Puhelintarjoukset

Puhelintarjouksia voi jättää verkkosivujemme kautta. Puhelintarjousten alaraja on 150 euroa. Puhelintarjousten jättö sulkeutuu tuntia ennen huutokaupan alkua.

 

Vasarahuutokauppa

Vasarahuutokaupassa meklari korottaa tarjousväliä sopivaksi katsomallaan summalla, joka on tavallisesti n. 10 %. Ennakkotarjouksia voidaan tehdä ja korottaa luettelon kautta, kunnes huutokauppa alkaa ja ensimmäinen kohde on myyty.

Tervetuloa osallistumaan uudistuneisiin huutokauppoihimme!

>