ENEMMÄN KUIN HUUTOKAUPPA.
Myy huutokaupassa - Huutookauppa Helander

Myy esineesi huutokaupassa

Helander 15s Myyjille_TVC_preview

 

MONTA SYYTÄ MYYDÄ HELANDERILLA!

1. Helanderilla myyminen on helppoa!
Me huolehdimme esineesi arvioinnista, vakuutuksesta, luetteloinnista, valokuvaamisesta, markkinoinnista, esittelystä ja luovuttamisesta uudelle omistajalle. Voit tuoda esineet kamarillemme itse tai halutessasi tilata noutopalvelun. Myyntituoton saat suoraan tilillesi.

2. Esine saa hyvän huomioarvon
Meillä on kansainvälinen ostajakunta. Kun ammattilaiset valokuvaavat ja esittelevät kohteen, se myös pääsee oikeuksiinsa parhaalla mahdollisella tavalla.

3. Opastamme ja neuvomme
Osaan esineistöä liittyy erilaisia lakisääteisiä velvoitteita. Esimerkiksi kuvataiteilijoilla on tietyissä tapauksissa oikeus teostensa jälleenmyyntikorvaukseen, useimmat ampuma-aseet ja niiden osat ovat puolestaan luvanvaraisia, muinaisjäännösten myynti on kokonaan kiellettyä ja kulttuuriesineiden maastavienti vaatii luvan. Huolehdimme ostaja-asiakkaamme puolesta taiteen jälleenmyyntikorvauksen tilityksistä ja lupa-asioissa taas ohjaamme oikean viranomaisen puheille.

 

NÄIN MYYMINEN TAPAHTUU

1. Päätä myytävien esineiden määrä
Mieti aluksi, kuinka paljon myytäviä tavaroita sinulla on. Määrän perusteella voit valita sopivimman tavan pyytää arviota siitä, onko esineidesi myyminen huutokaupassa kannattavaa.

2. Valitse itsellesi sopiva arviointitapa
Suuret tavaramäärät – tavallisimmin muuttoirtaimistot, riidattomat kuolinpesät ja harvinaiset kokoelmat – arvioimme paikan päälle tehtävällä maksuttomalla kotikäynnillä. Varaa kotikäyntiaika verkkolomakkeella tai puhelimitse. Pienet määrät arvioimme, kun täytät sivuillamme arviointilomakkeen. Pyrimme vastaamaan arviointipyyntöihin mahdollisimman pian. Meillä voi olla tilapäistä ruuhkaa. Vastausaika saattaa olla 1–2 viikkoa. Voit myös tuoda esineesi huutokauppakamarille intendenttiemme nähtäväksi. Helanderille voi tuoda arvioitavaksi aina kaikenlaista esineistöä tulevien huutokauppojemme aikatauluista tai tarjonnasta riippumatta. 

3. Me huolehdimme kaikesta muusta
Kun myytävä kokonaisuus on arvioitu, sinun ei tarvitse tehdä enempää. Asiantuntijamme huolehtivat myyntiprosessin kaikista muista vaiheista aina tavaran luovutukseen asti.

4. Myyntituoton saat tilillesi
Huutokaupan jälkeen Omat sivut -palveluun tulevat tiedot myydyistä ja myymättä jääneistä esineistä sekä myyntihinnat. Huutokauppaa seuraavan kuukauden 16. päivänä palveluun tulevat myös tilityslaskelmat ostajan maksamista esineistä. Mikäli Helanderilla on sinulta esimerkiksi noutokuluista muodostuneita saatavia, tilityslaskelmasi julkaistaan vasta ko. kulujen kattamisen jälkeen ja tässä tapauksessa saat tiedon asiasta sähköpostitse. Myyntituoton tilitys tehdään tilisiirtona huutokauppaa seuraavan kuukauden 16. päivänä tai sitä seuraavana pankkipäivänä (huomioithan pankkien välisistä siirroista ja mahdollisista pyhäpäivistä johtuvan viiveen). Jokaisen huutokaupattavan kohteen vasarahinnasta vähennetään huutokaupan provisio, joka on 25 % vasarahinnasta + 7 € vasaramaksu / kohde (minimissään kuitenkin 37 € / kohde). Provisioon sisältyy arvonlisävero 24 %. Mahdolliset kulut, esimerkiksi noutopalvelu, vähennetään myyntitilityksestä.

5. Myymättä jääneet kohteet
Mikäli kohde ei löydä ostajaa, voit noutaa esineen takaisin itsellesi määräajan kuluessa. Se voidaan myös lahjoittaa hyväntekeväisyyteen tai toimittaa kierrätykseen. Myymättä jääneistä kohteista perimme 37 euron valokuvaus-, vakuutus- ja käsittelykulut / kohde sekä mahdolliset kierrätyskulut.

 

MITÄ HUUTOKAUPASSA KANNATTAA MYYDÄ?

Helanderilla ostajansa löytävät hyvin monenlaiset ja yllättävätkin kohteet. Asiakkaamme etsivät erityisesti alla mainittuja kohteita, mutta tarjoa rohkeasti myös listan ulkopuolista esineistöä!

Kokoelmat
Otamme mielellämme myyntiin kokonaisia kokoelmia.

Militaria
Sotaan liittyvä esineistö kuten kunniamerkit, miekat ja sotilaspuvut

Vanhat valokuvat ja postikortit
Sota-ajan valokuvat ja valokuvakansiot, valokuvat ja postikortit 1800-luvulta ja 1900-luvun alkupuolelta

Valaisimet
Design-valaisimet, mm. Orno, Idman, Itsu, Valaistustyö, Taito, Valaisinpaja, Koru Helsinki, Paavo Tynell, Lisa Johansson-Pape, Alvar Aalto, Ilmari Tapiovaara, messinkiset sekä nahka- ja rottinkipunosvalaisimet

Huonekalut
Suomalaiset ja ulkomaiset design-huonekalut, 1950–60-lukujen tiikki- ja rottinkihuonekalut

Matot
Käsinsolmitut matot, funkistyyliset villamatot

Astiat
Useamman hengen astiakokonaisuudet, mm. Arabia, Rörstrand, Gustavsberg, Villeroy & Boch, Johnsson Bros, Meissen, Bing & Gröndahl, Royal Copenhagen, Sèvres, Iittala, Nuutajärvi, Riihimäen lasi, Karhula, Kosta Boda

Venäläinen esineistö
Ikonit, samovaarit ja hopeaesineet, kirjat ja dokumentit, venäläinen keramiikka, mm. Kuznetsov, Gardner, Kornilov

Taidelasi ja taidekeramiikka
Signeeratut taidelasiesineet

Muuta
Korut, miesten rannekellot, hopeiset ruokailuvälinesarjat, Muumi-esineistö, kansainvälisesti tunnetut merkkilaukut ja asusteet, vanhat peltipurkit ja lelut, vanhat kalastusvälineet...

Mitä huutokaupassa ei kannata myydä?
Yksittäisiä esineitä, joiden taloudellinen arvo jää muutamaan kymmeneen euroon, esimerkiksi astiasarjojen osia, tavanomaisia taloustavaroita tai sellaisia lehtien irtonumeroita tai kirjoja, joilla ei ole erityistä keräilyarvoa. Emme ota myyntiin myöskään pianoja.

 

TYHJENNYSPALVELUT

Mikäli et voi tuoda esineitäsi kamarillemme itse tai tarvitset kokonaisvaltaisempaa tyhjennyspalvelua, Helanderin logistiikka on käytettävissäsi. Halutessasi pakkaamme jopa koko irtaimiston puolestasi; myyntiin soveltuvan esineistön luetteloimme huutokauppoihimme ja myyntiin sopimattomat kohteet kierrätämme. Tyhjennyspalveluiden kustannukset laskutetaan toteutuneen mukaan.

Hintaesimerkkejä:

  • nouto tila-autolla, 1 mies: 75 euroa / kerta
  • nouto paketti- tai kuorma-autolla, 3-4 miestä: 150 € / tunti

Koko hinnastomme