ENEMMÄN KUIN HUUTOKAUPPA.
Hopea-astiatCrop

TAPAA HELANDER MESSUILLA!

HUOM! Koronapandemian vuoksi Suomen hallitus on antanut suosituksen kaikkien yli 500 hengen tapahtumien perumisesta vähintään heinäkuun 2020 loppuun saakka. Näin ollen kevään ja kesän antiikki-, vintage- ja keräilyaiheiset messutapahtumat on joko peruttu tai siirretty toiseen ajankohtaan. Pidämme sivun lopussa olevaa tapahtumalistaa ajan tasalla. 

- - -

Suomessa järjestetään tavallisesti vuosittain monta kiinnostavaa antiikki-, keräily- ja vintage-alan yleisötapahtumaa. Niissä omistajaa vaihtavat lukemattomat hienot esineet, joilla on tarina kerrottavanaan. Toisinaan on myös tarpeen tehdä kotiin tilaa uusille löydöille – kertyyhän jokaiselle vuosien myötä monenlaista henkilökohtaista esineistöä kuten juhlavia astiastoja, valaisimia, kalusteita, taideteoksia, koruja yli oman tarpeen tai pitkällisen keräilyharrastuksen satoa. Ehkä irtaimistosi tarvitsee uuden kodin ollessasi aikeissa asettua nykyistä pienempiin asuinneliöihin tai luopua loma-asunnostasi. Helander on mukana monilla messuilla, kun niiden järjestäminen on taas mahdollista, joten tule silloin juttusillemme! Alla on yleisiä ohjeita, miten voit hyödyntää arviointipalveluitamme messuilla.


Tuo aarteesi arvioitavaksemme tai varaa kotikäynti

Esineiden arviointi messuilla
Pakkaa aarteesi mukaan, tule messuosastollemme ja pyydä asiantuntijan arvio esineestäsi! Arviointi on avointa ja maksutonta kaikille, jotka ovat kiinnostuneita jättämään esineitään myyntiin Helanderille. Ajanvarausta ei tarvita, vaan palvelemme vuoronumeroiden perusteella. Halutessasi kuljetamme pienet ja keskisuuret esineesi messujen päätyttyä maksutta ja vakuutettuina kamarillemme Helsinkiin. Esineet kuvataan ja luetteloidaan seuraavaan niille parhaiten soveltuvaan huutokauppaamme ja myyntituoton saat suoraan tilillesi (muistathan ottaa tilinumerosi mukaan)!

Arviointi kuvien perusteella
Suurikokoisia esineitä, kuten huonekaluja ja painavia veistoksia voimme arvioida kuvien perusteella. Kuvaa esine tällöin mahdollisuuksien mukaan joka puolelta, myös pohjasta. Arvioinnin kannalta tärkeitä yksityiskohtia ovat esimerkiksi leimat, signeeraukset ja vauriot.

Arviointikäynti kotiin
Mikäli olet kiinnostunut kokonaisen koti-irtaimiston arvioinnista, tule juttelemaan, niin voimme varata ajan erilliselle arviointikäynnille kotiisi. Mikäli tiedät jo nyt haluavasi tapahtumapäivän päätteeksi kotiarvioinnin, ota yhteyttä asiakaspalveluumme täyttämällä arviointikäynnin varauslomake.

Lue lisää Helanderilla myymisestä. Tutustu myös hinnastoomme.


1950-luvun valaisimia

 

Minkälaista esineistöä arviointiin kannattaa tuoda?
Ostajien suosiossa ovat esimerkiksi korut, kellot ja hopeaesineet, monenlaiset kokoelmat, sotaan liittyvä esineistö kuten kunniamerkit, miekat ja aseet, sota-ajan valokuvat ja postikortit, design- ja messinkivalaisimet, 1950–60-lukujen tiikki- ja rottinkihuonekalut, käsinsolmitut matot, funkistyyliset villamatot, useamman henkilön vintage-astiastot, venäläinen esineistö, meriantiikki ja iäkkäät kalastusvälineet, signeerattu taidelasi ja -keramiikka sekä vanhat kauniit peltipurkit ja -rasiat. Helanderilla ostajansa löytävät hyvin monenlaiset ja yllättävätkin kohteet, joten tarjoa rohkeasti myös listan ulkopuolista esineistöä! Myös huutokauppaluetteloitamme selaamalla näet, minkälainen tavara meillä vaihtaa omistajaa.


Mitä huutokaupassa ei kannata myydä?

Yksittäiset esineet, joiden taloudellinen arvo jää muutamaan kymmeneen euroon, löytävät uuden omistajan paremmin jonkin toisen myyntikanavan kautta. Henkilökuntamme kyllä kertoo, mikäli esineen myynti huutokaupassa ei ole kannattavaa.

 

Ikävä kyllä kevään ja kesän 2020 messut on peruttu. Osa messuista siirretään pidettäväksi myöhemmin.

Toistaiseksi peruutettu:

21.–22.3. Pieksämäen Weturitorin antiikki- ja keräilymessut klo 10.00–16.00
Veturitallit, Tallikankaankatu 3, Pieksämäki

18.–19.4. Keräilyn maailma klo 10.00–17.00
Tampereen Messu- ja Urheilukeskus, Ilmailunkatu 20, Tampere

21.5.2020 Hyvinkään Antiikki- ja Keräilymarkkinat klo 10.00–16.00
Villatehdas, Wanha Areena, Kankurinkatu 4–6, Hyvinkää

 

Nämä messut on siirretty uuteen ajankohtaan ja tapaat meidät mahdollisesti niillä (seuraamme tilannetta):

29.-30.8.2020 Jyväskylän antiikkimessut
Jyväskylän Paviljonki, Lutakonaukio 12, Jyväskylä

12.–13.9. Turun Taide- ja Antiikkimessut klo 10.00–17.00
Turun Messukeskus, Messukentänkatu 9–13, Turku


P.S. Pysy ajan tasalla huutokaupoistamme ja tapahtumistamme – tilaa tiedotteemme!