ENEMMÄN KUIN HUUTOKAUPPA.
HUUTOKAUPAT - HELANDER

Huutokaupat

Helanderilla järjestetään keskimäärin kolme–neljä huutokauppaa kuukausittain verkkaisempaa keskikesää lukuun ottamatta. Kaikkiin huutokauppoihimme voi osallistua paikan päällä salissa, jättämällä ennakkotarjouksen luettelon kautta, jättämällä puhelintarjouksen ennakkoon tai verkossa huutokaupan aikana (LIVE). Myytyä esineistöä luovutetaan ennalta ilmoitettujen aikataulujen mukaisesti.

  Helanderin luettelot  ⤻  

 

KAIKKI VAKIOHUUTOKAUPAT KESKIVIIKKOISIN klo 13.00 – LIVENÄ!

Helanderin huutokaupoista osa on sisustajien aarreaittoja, joissa tarjolla on esimerkiksi huonekaluja, maalauksia, mattoja ja monenlaista käyttöesineistöä, osa huutokaupoista taas keskittyy upeaan design-esineistöön kuten lasiin, hopeaan, huonekaluihin ja valaisimiin.

Kaikkiin Helanderin huutokauppoihin voi osallistua paikan päällä salissa, jättämällä ennakkotarjouksen luettelon kautta, jättämällä puhelintarjouksen tai verkossa huutokaupan aikana (LIVE). Näin voit osallistua huutokauppaan omalta tietokoneellasi tai älypuhelimeltasi, missä tahansa liikutkin.

  • Luettelot julkaistaan viimeistään huutokauppaa edeltävänä torstaina klo 8.30. Ennakkotarjousten jättömahdollisuus avautuu luettelon julkaisuhetkellä ja on avoinna huutokaupan alkuun saakka.
  • Näytöt järjestetään huutokauppaa edeltävänä tiistaina klo 12.00–19.00 ja huutokauppapäivänä keskiviikkona klo 12.00–13.00 Helanderin sivu- ja/tai päärakennuksessa.
  • Huutokaupat alkavat ilmoitettuina keskiviikkoina klo 13.00 Helanderin päärakennuksessa. Kaikkiin huutokauppoihin voi osallistua verkossa huutokaupan aikana (LIVE).
  • Esineistöä voi noutaa huutokaupan ajan sekä 7 vuorokauden ajan huutokaupan päättymisestä tai tilata ostoksille postituspalvelun.

 

REKISTERÖIDY TAI KIRJAUDU

Osallistuaksesi huutokauppaan tulee sinun olla rekisteröitynä asiakkaaksi. Rekisteröityminen tapahtuu joko paikan päällä asiakaspalvelussamme tai Omat sivut -palvelussa. Omat sivut -palvelu palvelee myyjää ja ostajaa. Palvelussa ovat nähtävillä myydyt tai myymättä jääneet esineet, myyntihinnat ja tilityskirjeet, sekä ennakkotarjouksesi, huutokaupassa voittamasi kohteet ja ostolaskut. Omat sivut -palvelussa voit myös päivittää yhteystietosi.

Tietoa Omat sivut -palvelusta ⤻

 

Ensimmäistä kertaa?

Huutokauppaprosessi on pääpiirteissään varsin yksinkertainen, oletpa sitten myynti- tai ostoaikeissa. Alle on koottu tehokas tietopaketti ja usein kysyttyjä kysymyksiä. Mikäli jokin asia jää askarruttamaan, ota yhteyttä! Autamme mielellämme.

 

MITEN HUUTOKAUPPA TOIMII?

Kun esine jätetään Helanderille myyntiin, se tutkitaan, kuvataan ja luetteloidaan esille huutokauppaluetteloon. Kun huutokauppa, johon esine on tulossa myyntiin, lähestyy, esine tuodaan näyttöön, jossa ostajat voivat tulla tutustumaan myytäviin kohteisiin. Ostajat jättävät tarjouksensa haluamallaan tavalla. Huutokaupan päätyttyä korkeimman tarjouksen antaja lunastaa esineen omakseen.

Kaikkiin huutokauppoihimme voi osallistua jättämällä tarjouksen verkossa. Ilmoitettuina keskiviikkoina pidettäviin salihuutokauppoihin voi osallistua myös paikan päällä, puhelimitse huutokaupan aikana tai verkossa huutokaupan ollessa käynnissä (LIVE).

 

MITEN TAVARAN VASTAANOTTO TOIMII?

Helanderille voi tuoda esineistöä aina kamarin aukioloaikoina. Ajanvarausta tai ennakkoilmoittautumista ei tarvita. Tavaran vastaanotossa on paikalla intendentti, joka tutkii esineistön ja arvioi, onko sen myynti huutokaupassa kannattavaa. Helanderille voi tuoda myyntiin jätettäväksi aina kaikenlaista esineistöä tulevien huutokauppojemme aikatauluista tai tarjonnasta riippumatta.

Kohteita voi tarjota meille myyntiin myös lähettämällä sähköisen arviointipyynnön tai mikäli tavaraa on paljon, tilata maksuttoman arviointikäynnin kotiin tai yritykseen. Helanderin arviointipalvelut ovat huutokauppaan myyntiin tarjotulle esineistölle maksuttomia.

 

USEIN KYSYTTYÄ

Mikä on huutokaupan näyttö ja kuka sinne voi tulla?
Näytöissä ovat esillä ne kohteet, jotka ovat huudettavana aina parhaillaan käynnissä olevassa huutokaupassa. Näyttöjen aikataulut riippuvat itse huutokaupan aikataulusta, esimerkiksi keskiviikkoisin pidettävien vakiohuutokauppojen näytöt järjestetään huutokauppaa edeltävänä päivänä tiistaina klo 12.00–19.00. Näytöt ovat maksuttomia ja niihin ovat tervetulleita kaikki esineistöstä kiinnostuneet. Esineitä voi näytön aikana tutkia itse ja niitä saa vapaasti myös valokuvata ostopäätöstä miettiessään.

Mitä teen huutokauppaan tullessani?
Poikkea asiakaspalvelupisteellemme. Rekisteröimme sinut asiakkaaksemme ja saat huutonumeron, jota nostamalla voit tehdä tarjouksia haluamistasi kohteista.

Pitääkö huutonumero tai istumapaikka varata ennen huutokauppaa?
Ei tarvitse. Huutonumeron voi halutessaan varata jo näytön aikana ennakkoon asiakaspalvelupisteestämme. Ennakkovaraus nopeuttaa huutokauppapäivänä asiointia hieman, mutta välttämätöntä se ei ole. Istumapaikkoja puolestaan salissa riittää tavallisesti kaikille halukkaille.

Ostaako Helander tavaraa?
Emme osta tavaraa itsellemme, vaan esineiden omistus säilyy niiden myyjällä ja Helander huolehtii esineiden myynnistä omistajan puolesta.

Mistä tiedän, millaista taidetta huutokaupasta pitäisi ostaa?
Kultainen sääntömme on: osta sitä, mistä itse pidät! Voit mainiosti alkaa kerätä pientä taidekokoelmaa hankkimalla esimerkiksi tietyn taiteilijan tai aihepiirin töitä, sillä huutokaupassa hinnat ovat edullisia ja tarjontaa on jokaiseen makuun.

Onko Helanderilla pysäköintitilaa?
Toimipaikkamme piha-alueella ja ympäristössä on runsaasti asiakkaillemme varattua, maksutonta pysäköintitilaa. Autolla voi ajaa suoraan tavaran vastaanottomme eteen. Meitä lähimmät bussipysäkit sijaitsevat n. 200 metrin päässä.

Mistä huutokaupan provisio muodostuu?
Helanderin provisiot kattavat sekä myyjän että ostajan saamat palvelut: arvioinnin, maksuliikenteen ja tilitykset, esineistön varastoinnin, luetteloinnin, valokuvauksen, markkinoinnin, esittelyn ja luovutuksen uudelle omistajalle. Provisioihin sisältyvät myös arvonlisävero 24 % sekä kuvataiteen osalta taiteilijoiden jälleenmyyntikorvausten tilitystyöt Kuvastolle.