EtusivuBlogi-kirjoituksetSisustettu Helanderilla: Maatila Perttelistä
29.09.2015

Sisustettu Helanderilla: Maatila Perttelistä

Paula ja Jukka Hautamäen maatila Salon Perttelissä on oikea aarre-aitta! Pariskunnan koti noudattaa monen sisustajan unelmaa, jossa kaikki esineet ovat joko perittyjä, huutokaupasta ostettuja tai kirpputorilta löydettyjä aarteita. 

_DSC0447

Kuvassa suvulta perintönä saatu peilipöytä, jonka Jukan siskon poika kunnostutti sen ollessa hänen kotonaan. Peilipöydän päällä on Jukan ja Paulan huutokauppalöytöjä. Kuvan tikkaat ovat tilalla käytössä olleet tikakset, joista Paula raaputti alkuperäisen värin esiin. 


1. Miten päädyitte asumaan tänne? 

-Maatila on alunperin vanhempieni ja sukumme on asunut täällä pitkään. Vanhempi osa on tietääkseni rakennettu 1954 ja uudempi “elintasosiipi” 1972, kertoo tilan isäntä Jukka. Paula kertoo puolestaan olevansa alunperin Helsingistä kotoisin. 

 

 

_DSC0499  _DSC0434

Vasen kuva: Vanhan kaappikello käyttäminen kaappina oli Jukan idea. Kaappikello on äidin serkun lahja parille. Kellosta poistettiin koneisto ja nyt se toimii säilytystilana. Lavuaari on huutokaupasta ostettu, samoin kuin wc:n peili ja valaisimet. / Kuva oikealla: Kaunis plate-malja on Paulan ensimmäinen huutokauppaostos. 


 

2. Miten kuvailisitte kotianne? 

-Kotimme on normaali maaseutukoti. Hiukan ovat jotkut osat olleet huonossa kunnossa, esim. katto vaatii remonttia. Sisältä kotimme on kuitenkin hyvässä kunnossa. Meille on tärkeää että koti on koti, sillä vietämme täällä paljon aikaa, kun työpaikkakin on tässä. 

 

3. Mikä on sisustusfilosofianne? 

-Minulle tärkeää on se, että kun näen jonkin esineen niin tiedän heti mihin se sopisi kodissamme, kertoo Paula. Emme hanki sellaista joka on pelkästään kaunista, vaan sen pitää myös sopia kotiimme. Ei meillä muuten mitään varsinaista sisustusfilosofiaa ole, luotamme vain omaan intuitioomme esineiden kohdalla ja siitä se sisustus sitten rakentuu kokonaisuudeksi.

 

_DSC0426  _DSC0477

Kuva oikealla: Makuuhuone on Paulan lempihuone talossa, sillä sen sisustus on valmis. Vanha sänky sekä työpöytä ovat myös perintöä talon edelliseltä sukupolvelta ja ne löytyivät varastosta. Jukan mukaan sänky on ollut varastossa niin kauan kuin hän jaksaa muistaa. Pari rakensi sänkyyn uuden pohjan, halutun pituuden saavuttamiseksi. Kattovalaisin sekä klaffitasollinen pikkupöytä on ostettu huutokaupasta. Pöytävalaisinten jalat ja työpöydän tuoli ovat kirpputorilöytöjä kun taas apteekkipullot ovat Paulan äidin peruja. Maapallo on hankittu vanhan tavaran liikkeestä Salosta. 


 

 

4. Mikä on seuraava sisustusprojektinne? 

-Yläkerran uudelleensisustus on varmaan seuraava projektimme. Vanhin poikamme asuu vielä kotona, mutta kaksi lapsistamme ovat jo muuttaneet pois ja he tulevat viikonloppuisin tänne viettämään aikaa. Varsinkin silloin yläkerta on kovassa käytössä joten olisi mukavaa saada siitä sellainen rento oleskelutila, missä voisimme viettää aikaa yhdessä. 

 

5. Kumpi on teille tärkeämpää sisustamisessa, itse suunnittelu ja tavaroiden hankkiminen vai lopputulos? 

-Minulle tärkeämpää on itse lopputulos, ja esineen näkeminen kotona, kertoo Paula. Jukka toteaa puolestaan prosessin ja esineiden etsimisen olevan hänelle mieluisampaa. Pidän huutokaupoissa käymisestä ja niistä ihmisistä siellä. Nautin huutokaupan tunnelmasta. Huutokaupan pitäjällä on mielestäni suuri vaikutus sen tunnelmaan, ja siihen miten viihdyn siellä, kertoo Jukka.

 

_DSC0482  _DSC0513

Kuva vasemmalla: Keittiön astiakaapin päällä lepäilee Jukan isoäidin Arabian pesukalusto. Jukka löysi pesukaluston sattumalta talon vintiltä, kaivellessaan mammalla aiemmin käytössä ollutta kananmunien kuljetuskoria. / Kuva oikealla: Huutokaupasta ostettu maitotonkka koristaa pihaa. 


 

6. Mikä on teille tärkeää esineessä? 

-Esineissä pitää olla tietty tunnelma ja niiden tulee olla tarpeellisia. Vaikka olisimme ostaneet jotain koriste-esineitä, niin niillä on kaikilla käyttötarkoituksensa. Meillä on esimerkiksi vanha kahvimylly, joka toimii purkkapurkkina. 

 

7. Mistä saatte inspiraatiota sisustamiseen? 

-Emme oikeastaan lue sisustuslehtiä, mutta katselemme esimerkiksi huutokauppaohjelmia. Toivoisimme kyllä, että niitäkin uudistettaisiin hiukan. 

 

_DSC0526   _DSC0522

Kuva vasemmalla: Paula ja Jukka Hautamäki maasaunansa edustalla. / Kuva oikealla: Pariskunnan rakentama lampi on mukava vilvoittelupaikka saunan jälkeen. 


 

8. Mikä tai mitkä tyylisuunnat ovat vaikuttaneet kotinne sisustukseen eniten? 

-Talonpoikainen ja biedermeier ovat varmaan ne vallitsevat tyylit. Meillä on niin paljon perittyjä tavaroita, jotka kaivoimme edellistalvena esiin varastosta ja ne ovat hallitsevassa asemassa tyylien kohdalla. Emme oikeastaan seuraa mitään tyylejä, vaan sisustamme sellaisilla esineillä mistä pidämme. 

 

9. Mikä on paras ostoksenne huutokaupasta?

-Palopumppu, sanoo Jukka nauraen. Paula korjaa vastausta äkkiä ja kertoo että heillä on todella paljon tavaraa huutokaupasta. Olemme ostaneet huutokaupasta valaisimia, vessan lavuaaria, viinikaappia, huonekaluja, pienesineitä ja ihan kaikkea laidasta laitaan. Käymme paljon esimerkiksi maalaishuutokaupoissa ja pidämme silmämme auki.

 

          _DSC0462-914649-edited     _DSC0496

Kuva vasemmalla: Huutokaupasta ostettu charmikas klaffitasollinen pöytä on luultavimmin alunperin toimittanut jotain muuta kuin sivupöydän virkaa. / Kuva vasemmalla: Arabian pesukaluston kannu on Jukan isoäidin vanha, ja päässyt takaisin tupaan, jossa se oli aiemminkin käytössä. 


 

Kuvat: Joonas Mutkala

Teksti: Jenny Sirén

Sinua saattaisi kiinnostaa myös: 

{{cta(‘b3d8a38d-2b9c-454f-91b0-e3b6c2c4e6a8’)}}

Tilaa uutiskirjeemme ja pysy ajantasalla!

Uutiskirjeen tilaus
Olen lukenut ja hyväksyn tietosuojaselosteen.

© Huutokauppa Helander 2021. Kaikki oikeudet pidätetään.

Huutokauppojen ehdot  I  Tietosuojalauseke ja rekisteriselosteet

Enemmän kuin

huutokauppa