EtusivuBlogi-kirjoituksetPolkupyöräkausi on alkanut!
16.05.2017

Polkupyöräkausi on alkanut!

Polkupyörä kausi alkaa ja olemmekin saaneet suuren määrän polkupyöriä huutokauppaamme. Toukokuun iltahuutokaupassa huutokaupataan polkupyöriä joka lähtöön, joten jos sinulta puuttuu vielä menopeli kesäksi niin nyt se on aika hankkia!

 

DSC03111-slim.jpg

Polkupyöräily 

 

Pyöriä.pngVuoden 2017 pyöräilykausi on jo korkattu monien osalta, mutta se on vielä alkuvaiheissa ja parhaat säät ovat vielä edessä päin. Pyöräilykauteen kerkeää siis hyvin vielä mukaan, joten hanki nyt huutokaupasta itsellesi kunnon polkupyörä kesää varten. Iltahuutokaupan tarjonnassa on laatupelejä niin kaupunkiajoon kuin maastoajoon. Löytyy merkkejä kuten FELT, MERIDA, HELKAMA, SCOTT sekä CORRATEC. Alle olen listannut muutamia polkupyöriä, joita meillä on tarjolla toukokuun iltahuutokaupassa.

 

Polkupyöräily on asia joka ei tule katoamaan katukuvasta monestakin syystä. Tämä yli sata vuotta sitten keksitty tapa kulkea pysyy vieläkin päivittäisenä näkynä maailmalla, jopa lumisina päivinä kulkutapaansa omistautuneet rullaavat menemään lumisilla teillä. Nykyaikainen polkupyörä on kehitelty melkein valmiiksi jo 1920- ja 30-luvuilla, sen jälkeen suuria läpimurtoja ei ole nähty. 1970-luvun jälkeen on kehitetty paljon uusia teknisiä ominaisuuksia, jotka parantavat polkupyörän turvallisuutta sekä mukavuutta. Nykyään polkupyörien runkoja valmistetaan teräksen lisäksi muun muassa alumiinista, hiilikuidusta tai jopa titaanista. Unohtamatta monia erityylisiä jarruja kuten V-jarrut sekä levyjarrut.

 


JOPO

 

Jopo = Jokaisen Polkupyörä on suomalainen vuonna 1965 markkinoille tuotu polkupyörä. Jopo on Suomen ja mahdollisesti Pohjoismaiden myydyin polkupyörä, ja ne valmistetaan Suomessa, Helkaman Hangon tehtaalla. Jopoa myydään Suomen lisäksi myös Alankomaissa, Belgiassa, Islannissa, Iso-Britanniassa, Ruotsissa, Saksassa sekä Tanskassa. Jopon suosio on syntynyt todennäköisesti sen kestävän teräsrungon, rennon designin sekä kaikille sopivan kokonsa takia. Rengas koko on 24″. Jopot löytyy kohteilla 65, 68 sekä 75.

 

Jos Jopon ulkonäkö on sinun mieleesi niin katso myös nämä kohteet: 64, 66, 67, 79 sekä 80.

A212 68.jpgA212 65.jpgA212 75.jpg
Kohteet vasemmalta oikealla: Kohde 68, kohde 65 ja kohde 75.

 


CUBE

 

CUBE on nuori saksalainen polkupyörävalmistaja, joka perustettiin vasta vuonna 1993. He valmistavat muun muassa maantiepyöriä, maastopyöriä sekä sähköpyöriä, unohtamatta junioreita. Parhaiten CUBE on tunnettu juurikin maastopyöristään. Vajaassa 25 vuodessa CUBE on noussut 50 neliön pienestä pajasta noin 20,000 neliön tehtaaksi. Myyntiäkin tapahtuu jo yli 60 valtiossa ympäri maailmaa. CUBE:n joukkueeseen kuuluu muun muassa triathlon veljekset Andreas ja Michael Raelert, jotka ovat olleet useasta kolmen parhaan joukossa Ironman World Championshipeissä. 

 

Tämä levyjarruilla ja alumiini rungolla varustettu pyörä on komean ulkonäkönsä lisäksi siis myös kevyt ja kestävä. CUBE:n  rengas koko on 29″ ja löydät sen kohteella 70.

 

A212 70.jpg

 


MERIDA

 

MERIDA on taiwanilainen polkupyörävalmistaja, joka on perustettu 1970-lukun alussa. MERIDA on tukenut useita huippupyöräilijöitä mukaan lukien José Ramosta sekä moninkertaista mestaria Gunn-Rita Dahle Flesjåa, joka on luottanut MERIDA:aan vuodesta 2002 lähtien. Tämän lisäksi tukea on löytynyt puolalaiselle CCC-polsat-Polkowice joukkueelle sekä virolaiselle Kalev Sport joukkueelle.

 

Huutokaupattavissa MERIDA:n polkupyörissä on alumiinirunko sekä levyjarrut, rengas koot ovat 27,5″ ja 26″. Ne huutokaupataan kohteilla 61(27,5″) sekä 62 (26″).

 meridakaks.jpg

 


SCOTT

 

SCOTT Sports on sveitsiläinen urheilutarvikkeita valmistava yritys. Yritys valmistaan muun muassa polkupyöriä, motocross-tarvikkeita, lumilaitoja sekä vaatteita. SCOTT perustettiin vuonna 1958, ja heidän ensimmäinen tuote oli alumiinista tehdyt sauvat. Sauvat olivatkin huikea keksintö sillä ne korvasivat todella nopeasti kaikki hiihdossa ym. Talvilajeissa käytetyt bambu/terässauvat. 1970-luvulla SCOTT lähti myös motocrossin maailmaan, ensimmäisen maastopyörän he valmistivat vuonna 1986.

 

Polkupyöräilyn maailmasta SCOTT:lla ei ole ehkä niin paljoa kokemusta kuin joillain muilla huippumerkeillä, mutta he ovat todistaneet kuuluvansa huippumerkkien joukkoon. SCOTT teki muun muassa maailman ennätyksen rungon keveydessä vuonna 2001, ja vuonna 2003 he keksivät täysi-jousitettuun pyörään kolmen toimintatilan jousituksen säätöjärjestelmän. Järjestelmän sai lukko-, yleis- ja vetotilaan. SCOTT on siis todellinen huipputason moniosaaja! Huutokaupattavat pyörät löytää kohteilla 71 ja 73, ja niiden rengas koko on 28″.

scottkaks.jpg 

  


KONA

 

Kona on keskisuuri pohjoisamerikkalainen polkupyörävalmistaja, joka on perustettu vuonna 1988. Sillä on konttorit muun muassa Vancouverissa, Washingtonissa sekä Genevessä. KONA:n pyörillä on voitettu yli 200 kansallista ja kansainvälistä kilpailua.

 

KONA:n omistajat tunnetaan huumoristaan, sillä he nimeävät polkupyöriään hauskoilla nimillä kuten Stinky, Humuhumu, Kona Sutra ja Jake the Snake. Unohtamatta heidän tekojaan Afrikkaan. He toimittivat 2000-luvun alussa yli 3500 polkupyörää Afrikkaan terveyshuollon työntekijöille. KONA suunnitteli ”Africabike” nimisen pyörän juurikin Afrikan hankaliin olosuhteisiin.

 

Huutokaupattava KONA:n fatbike on tarkoitettu mille tahansa kelille ja maastolle. Alunperinhän Fatbike suunniteltiinkin juuri Alaskan lumisiin olosuhteisiin. Paksummat renkaat sekä pienempi rengaspaine tuo suuremman pidon, joten lumella tai hiekalla ajaminen ei ole enää ongelma!  Polkupyörän rengas koko on 26″ ja löydät sen kohteella 89.

A212 89.jpg

 


Katso koko polkupyörä valikoima iltahuutokaupan luettelosta. Muista tulla myös paikan päälle keskiviikkona 31.5. kun nämä polkupyörät ja monet muut mielenkiintoiset esineet huutokaupataan.


Toukokuun iltahuutokauppa:

 

Toukokuun iltahuutokauppa järjestetään keskiviikkona 31.5.2017, klo 17.00.

Näyttö pidetään myös keskiviikkona klo 12-17.00.

 {{cta(’0b0d30ef-9e9d-4af3-87a9-4bb07a391734’)}}


Teksti: Joonas Mutkala

Kuvat: Huutokauppa Helander, Erkki Laine
 

 

Tilaa uutiskirjeemme ja pysy ajantasalla!

Uutiskirjeen tilaus
Olen lukenut ja hyväksyn tietosuojaselosteen.

© Huutokauppa Helander 2021. Kaikki oikeudet pidätetään.

Huutokauppojen ehdot  I  Tietosuojalauseke ja rekisteriselosteet

Enemmän kuin

huutokauppa